JAPANSK KØKKENDRØM GIK I OPFYLDELSE

Et besøg i Japan og en grund fuld af 100 år gamle egetræer, der lå ned til en sø. Den unikke kombination inspirerede Kristian og Helle Reinevald, da de skulle vælge husets udtryk både ude og inde. De valgte en unikt snedkereret løsning fra Hanstholm Køkken først i køkkenet og siden også på de to badeværelser, i entreen og som et walk in-closet i soveværelset.

Køkken inspireret af naturen

Familien kom fra et parcelhus med en firkantet have, og da de fandt grunden fuld af over 100 år gamle egetræer ved søen, satte det en masse tanker om design i gang. “Det var næsten symbolsk, at vi skulle tage udgangspunkt i egetræet og naturen og lave et hus og et køkken i de rigtige materialer, der kan holde for evigt,” fortæller Kristian Reinevald, der efter to års planlægning og arkitekttegninger og et års byggeri kunne flytte ind i huset.

De faldt for Hanstholm Køkken på grund af de naturlige materialer og den enkle æstetik. “Vi drømte om naturmaterialer og rene linjer. Huset er bygget i et minimalistisk dansk design kombineret med japansk æstetik, og køkkenet skulle passe til det. Hanstholm Køkken var helt med på vores ideer og gav os en masse tryghed i processen,” fortæller Kristian Reinevald.

 

Det nybyggede hus er inspireret af japansk arkitektur og minimalisme, og materialerne er valgt til at matche den omgivende natur.

 

Køkkenet er et grebsfrit køkken i klarlakeret eg, og bagvæggen har skabe med malede fronter i farven NCS-0500-N. Naturstenen Gtrigio bottarga som bordplade fuldender det eksklusive look.

 

Som en særlig detalje i køkkenet er gulvfliserne ført op på soklen. Fliserne er Grigio bottarga, som er en natursten, der også er brugt til bordpladen.

 

Processen var lidt særlig, da huset først skulle tegnes af arkitekter fra tegnestuen Ardess og bygges, og køkkenet skulle tegnes ind, dels med udgangspunkt i arkitektens tanker og familiens ønsker. “Vi var meget trygge og fik super god rådgivning af Hanstholm Køkken. Vi blev stillet de rigtige spørgsmål og guidet i den rigtige retning. Arkitekten havde tegnet køkkenet med et egetræskøkken og stenen, som nu er bordplade, var tegnet ind til gulvet, så det var til dels en bunden opgave, men alligevel med vores ønsker til detaljer,” fortæller Kristian Reinevald, som blandt andet drømte om et skjult viktualierum.

Bagvæggen er hvid, så den ikke tager for meget opmærksomhed i rummet, og i stedet er det øen, der bliver det iøjnefaldende blikfang i rummet. Længst til venstre på den hvide væg er den ene låge en dør, som leder ind til et bagvedliggende viktualierum med plads til alle de praktiske køkkenmaskiner, som familien flittigt bruger i det daglige, fra foodprocesser til kaffemaskiner og juicer.

Køkkenet flyder naturligt i ét med spisestuen og stuen, der alle ligger i forlængelse af hinanden, og køkkenet har fået en helt central plads i huset. “Køkkenet er hele omdrejningspunktet for vores liv herhjemme. Det er midtpunktet i vores store fællesrum, her vi er sammen og har gæster. Det er helt fantastisk at lave mad, mens der er gæster, og vi har også haft en kok til at lave mad til en middag. Køkkenet er virkelig blevet kronen på værket her i huset, og det giver os en kæmpe glæde og tilfredshed hver dag,” siger Kristian Reinevald, som er meget tilfreds med både processen og resultatet. “Der er intet, vi ville have gjort anderledes,” slutter Kristian Reinevald.

“Køkkenet er hele omdrejningspunktet for vores liv herhjemme. Det er midtpunktet i vores store fællesrum, her vi er sammen og har gæster. Det er helt fantastisk at lave mad, mens der er gæster. Køkkenet er virkelig blevet kronen på værket her i huset, og det giver os en kæmpe glæde og tilfredshed hver dag,”

Den høje, hvide skabslåge på bagvæggen til venstre fører ind til et skjult viktualierum, og når lågen er lukket, kan man ikke se, at der gemmer sig et rum bagved. Ovne er fra Gaggenau.

 

Reolen i halvvæggen med gaspejs står i en slags mellemrum mellem køkken og stue, og reolen er lavet særligt her til huset for at hænge designmæssigt sammen med køkkenet.

Det nybyggede hus er inspireret af japansk arkitektur og minimalisme, og materialerne er valgt til at matche den omgivende natur.

 

Køkkenet er et grebsfrit køkken i klarlakeret eg, og bagvæggen har skabe med malede fronter i farven NCS-0500-N. Naturstenen Gtrigio bottarga som bordplade fuldender det eksklusive look.

 

Kristian og Helles tre gode råd til dig, 
der ønsker et specialbygget køkken:

1. Find en køkkenkonsulent/rådgiver, du er tryg ved, så du får den rette rådgivning.

2. Sørg for, at du har god tid til at tænke løsningerne grundigt igennem. Det er altid godt at kunne sove på beslutningerne og overveje beslutningerne en ekstra gang.

3. Beslut dig for køkkenets design og materialer som det første, så du kan koncentrere dig om det funktionelle ved køkkenet i resten af processen.

Badeværelset hænger æstetisk sammen med køkkenet, 
da begge dele har låger i eg.

 

Døren ind til badeværelset er fremstillet af Dinesen-gulvplanker og produceret af Vahle efter design af arkitekt og designer Lars Vejen, som beboerne mødte i Japan.

 

I entreen er der bygget en specialtegnet skabsløsning i eg med en hynde i cognacfarvet læder. Skufferne forneden har push-åbning.

 

Walk in-closet er bygget af grebsfrie låger med push-åbninger. Skufferne er fingertappede i eg med klar lak. Skinnen i de øverste rum har led-lys, så det er nemmere at se, hvad der ligger på hylderne.

De fingertappede egetræsskuffer fuldender det ekslusive look i skabsværelset.

 

Beboerne: Kristian og Helle Reinevald med deres to døtre.Huset: Nybygget, minimalistisk hus på 325 kvadratmeter, tegnet af tegnestuen Ardess.

Køkkenet: Speciallavet, minimalistisk skuffekøkken i lakeret eg med kalkstensbordplade Grigio bottarga, som også er lagt på gulvet og brugt til stænkplade på væggen.

Specialløsninger: Køkkenet har speciallavede skuffeløsninger og et særligt viktualierum, som gemmer sig bag en skabslåge.

Køkkenbutik: Claus Laursen fra Hanstholm Køkken i Herning har stået for køkkenet og alle de andre løsninger i huset.

BOOK ET MØDE MED EN INDRETNINGSKONSULENT

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter. Få en god kop kaffe og en snak om mulighederne for nyt køkken, bad eller garderobe.

Scroll to Top